אורקל מפסיקה את שיתוף הפעולה עם HP ומכריזה על דור חדש מוצרי Exadata

בהודעה דרמטית יצאה חברת אורקל בהכרזה שהיא מפסיקה את שיתוף הפעולה שלה עם חברת HP בייצור פתרון ה- Exadata.
ה- Exadata הוא שילוב של חומרה ותוכנה היוצרים מסד נתונים בעל יכולות גידול וביצועים מרשימים. בעולם מערכות המידע ישנה התפוצצות של נתונים כאשר אחד המקומות בהם לקוחות מדווחים על בעיות בביצועים ובתפעול הוא בתחום מסדי הנתונים וספציפית בפרויקטי מחסני נתונים (data warehouse). לפני כשנה יצאה חברת אורקל עם מוצר חדש בשם Exadata אשר מספק ללקוח פתרון מקונפג מראש של RAC- Real Application Cluster עם חומרה יעודית של חברת HP כאשר החיבור בין השרתים (interconnect) התבצע באמצעות פרוטוקול ה- Infiniband . השוק העקרי של המוצר היה מחסני הנתונים ובמיוחד תחרות לפתרונות של Netazza ו- Teradata.
כעת, לאחר רכישת SUN שהנה מתחרה גדולה של HP, זונחת אורקל את הפתרון הישן ומציעה פתרון חדש המבוסס על חומרה וטכנולוגיה של חברת SUN. הפתרון חדשני גם במובן שישנו שימוש בטכנולוגית SSD (דיסקים-זיכרון המבוססים על FLASH) בסביבת האחסון המשפרת ביצועים בצורה משמעותית. אורקל מטמיעה כחלק אינטגרלי מהפתרון גם יכולות מהותיות של דחיסת נתונים. בנוסף לכך בניגוד ל- Exadxata דור 1 שהיה מיועד יותר לסביבת מחסני נתונים הדור השני קונפג גם לסביבה של עבודה טרנזאקציונית כלומר OLTP.
לצעד מהותי זה מספר השלכות חשובת.
לגבי עסקת אורקל SUN היו תהיות (גם שלי) לגבי המשך האחזקה בחטיבת החומרה של SUN במיוחד אגפי האחסון והשרתים הסטנדרטיים. הייתה האפשרות שאורקל תמכור את כל חטיבת החומרה או שאורקל תישאר עם אגף השרתים הקריטיים מבוססי Sparc –Solaris אך תמכור את אגפי החומרה הסטנדרטית מבוססת Intel\AMD וכן את האחסון. ההכרזה לגבי Exadata דור שני מחזקת את הסבירות שאורקל תישאר גם בתחום החומרה הסטנדרטית והאחסון דבר שיגביר את התחרות בפני HP, IBM , DELL ואף EMC ו- NETAPP גם בטווח הקצר ועוד יותר בטווח הארוך לאחר שאורקל תבנה ותשפר את מערך המכירות השיווק וההפצה של SUN.
צעד זה מהווה המשך למגמה של שימוש בטכנולוגיות סטנדרטיות. אורקל יכלה לבנות את המוצר החדש שאמור לטפל בנפחי נתונים אדירים ולתת ביצועים מהירים על בסיס שרתי העל של SUN המבוססים על פלטפורמת ה- SPARC אך בחרה לבנותו על גבי המעבדים הסטנדרטים החדשים של INTEL מסדרת "נחלים" שגם הם נמכרים בשרתי SUN.
העובדה שיש כאן חיבור של טכנולוגיות מתחומים שונים גם היא מהווה המשך מגמה. הפתרונות החדשים של CISCO ממשפחת ה- UCS מאחדים בין תחומים שהיו עד כה נפרדים – תקשורת, אחסון ושרתים. כאשר ביסודו מיועדת המשפחה כתשתית לבניית מחשוב ענן (הן פנימי והן חיצוני). HP עם יוזמת ה- Blade System Matrix ו- IBM עם יוזמת ה- Cloud Burst פונות אף הן לתחום זה. כלומר מדובר כאן על שבירה של גבולות טכנולוגיים וארגוניים בעולם מערכות המידע. אנו צופים שספקים נוספים יציאו פתרונות מקונפגים מראש הן בחיבור חומרה תוכנה כפי שעושה אורקל כעת והן בחיבור של תוכנה ומערכת הפעלה לפי הקונספט של Virtual Software Appliance החדשני.
HP ספגה מכה מסויימת- פחות כלכלית ישירה - אך יותר שיווקית במובן של הפסק שיתוף פעולה אסטרטגי. אחד הצעדים ש- HP תוכל לעשות הוא במידית להגביר את שיתוף הפעולה עם מיקרוסופט שמתחרה במספר מימדים במסד הנתונים של אורקל ובטווח הארוך יותר לסייע בפיתוח והטמעה של מסד הנתונים ממשפחת הקוד הפתוח PostgreSQL שנמצא בשימוש אצל שחקנים הפעילים בתחום ה- Web2 וה- Cloud.
בישראל לא נמכרה למיטב ידיעתי מכונות מהדור הישן של Exadata אולם ישנה דרישה גדולה בשוק למסדי נתונים גדולים, הנותנים ביצועים טובים וקלים לתפעול ולניהול. לקוחות מאוד זהירים כאשר נכנסים לטכנולוגיה חדשה אולם במקרה זה עם הגב החזק של אורקל תהיה הטמעה מהירה יחסית של הטכנולוגיה.


2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

פיני,
בכתבה שלך אתה מתייחס לפתרונות אשר מתבססים על שיפורי ביצועים באמצעות שילוב האצת חומרה. דבר אשר מצד אחד יכול לשפר עד שלב מסוים בלבד ומצד שני מייקר מאוד את הפתרון.
האם באמת אין פתרונות טובים שאינם דורשים חומרה ייעודית יקרה ושעומדים בדרישות הביצועים?
הייתי שמח להבין היכן החסרות של תוכנות כגון VERTICA והאם הן יכולות להיות פתרון חלופי טוב?
תודה

Unknown אמר/ה...

מעניין...
אורקל עדיין מפגרים אחרי החברות המובילות בתחום ה-MPP:
TERADATA
NETEZZA
והכוכב העולה GREENPLUM, אשר מבתססת כל חומרה סטנדרטית ואינה כובלת את הלקוח לחומרה ייעודית ויקרה בטירוף.

מדהים לראות את ההצלחה העולמית של גרינפלאם עם לקוחות כמו אי.ביי (6 וחצי פטה-בייטס!), נאסדאק, סקייפ ועוד.

ישנן חברות נוספות בשוק המתחרות בתחום הנ'ל כגון VERTICA,KICKFIRE,ASTERDATA ועוד ועוד. שוק מאוד חם בימים אלו!

כפי שפיני ציין, אנו בשוק הישראלי די חשדנים בכל הנוגע לכניסת טכנולוגיות חדשות לשוק וחבל...