פיתוח עם ראייה תשתיתית

ארגונים רבים משקיעים משאבים רבים לצורך פיתוח מערכות טוב יותר. עיקר המאמץ מושקע בהתאמת המערכת לצרכים העסקיים של המערכת תוך עמידה בלוחות זמנים ובתקציב הפרוייקט. לפיתוח הפרוייקט ישנם גם מטרות נוספות- בניה שמאפשרת תחזוקה קלה, ואבטחת המידע מוגברת.
עם זאת ישנם פרויקטים רבים, הן ברמה של פרויקטים שמבוצעים והן ברמה של כתיבת המכרז או דרישות הפרוייקט שאינם כוללים התייחסות למאפיינים תשתיתיים.
לדוגמה, לעיתים נדירות רואים מפתחים שכותבים מערכת שתרוץ מיטבית ספציפית בסביבת terminal services (כמו CITRIX או WTS) או סביבת thin clients. לעיתים נדירות רואים מפתחים שכותבים מערכת שתרוץ בצורה טובה בסביבה של CLUSTER , בסביבת שבה אין תקשורת מספיק טובה ועוד ועוד. ואז במקרים רבים מסתבר שמערכת שבה הושקע רבות אינה מתאימה לסביבת הריצה הספציפית כאשר הדבר מתגלה או במהלך בדיקות העומסים או בדיקות הקבלה ולעיתים רק כאשר המערכת מוטמעת ותיקון הדבר עולה הון.
יש לציין שרק בתחום מסדי הנתונים מקובל כבר להשקיע בזמן הפיתוח ולכן רואים בארגונים רבים DBA אפליקטיבי אשר מסייע למפתחים גם לבנות את מסד הנתונים וגם לכתוב stored procedures בצורה טובה.

ארגונים צריכים להשקיע יותר בשלבים הראשונים של אפיון המערכת תוך "חילחול" כל המשתמע מהסביבה הספציפית של המערכת לכל דרגי הפיתוח. ישנם ארגונים שיישמו זאת ומקיימים תהליכים של design review מפורטים המשפיעים על כל שלבי פיתוח המערכת.

אין תגובות: