Exchange 2010- אין דבר העומד בפני הקידמה

ישראל הייתה אחד המקומות שהקדימה את העולם מבחינת החדירה של Exchange. אם בזמנו בחו"ל היו מקומות שבהם IBM עם Lotus Notes או אפילו Novell עם Groupwize התחרו בפתרון הדואר של מיקרוסופט, הרי שבישראל הדומיננטיות של מיקרוסופט בתחום זה הייתה משמעותית עוד מהשלבים הראשונים. לקוחות אהבו את העברית המובנית, הפונקציונליות וממשק המשתמש. לאחרונה התבשרנו שמספר לקוחות גדולים של Notes בישראל קיבלו אף הם החלטה להגר לסביבת Exchange וזאת בעיקר עקב דרישת הלקוחות והאפשרות לשלב קישוריות מתקדמת בין סביבת העבודה הסטנדרטית – ה- Office ל- Exchange.

במובן זה מהווה Exchange 2010 המשיך ישיר. כאמור בפוסט קודם שלי, לגרסה החדשה של Exchange יש תכונות רבות ומשופרות. גרסה זו מאפשרת תכונות חשובות של ארכיון. האפשרות לבצע ארכוב של מיילים ובכך להגדיל בצורה משמעותית את נפח תיבת הדואר שמקבל המשתמש ולהפחית את השימוש בתיקיות האישיות – קבצי ה- PST. תכונה זו משתלבת עם התכונה של אפשרות לשימוש בדיסקים זולים. עלויות האחסון בארגוני ה- IT הן מהעלויות הכבדות ביותר. זאת מכיוון שקצב הגידול באחסון בארגונים רבים מגיע ל- 50% ואף 100% ויותר בשנה כאשר תחום האחסון הוא אחד התחומים בהם ישנה מצוקת כ"א ועומס רב על צוות האחסון. העובדה ש- Exchange 2010 מאפשר עבודה עם דיסקים זולים משמעה הורדת עלויות משמעותית בתחום זה מכיוון שהפער בין עלות אחסון highend לבין עלות אחסון midrange היא של 50% ויותר. כמו כן ההוזלה במחירי ה Storage מאפשרת לארגון, גם אם לא מפעילים את אופציית הארכיון, לספק לעובדים שלו תיבת דואר גדולה (מספר גיגות) בעלות נמוכה ואפילו להיפטר מה PST.
מעבר לכך ישנן תכונות המשפרות את הביצועים והאמינות של המערכת תוך אפישור של גידול מהיר ונוח יותר של סביבת העבודה. עם זאת, יש לציין שהשימוש בתכונות המתקדמות של הארכון מחייבות גרסת Enterprise של CAL ועל הארגונים להיערך להשקעה זו.
עם זאת, אחת התכונות החדשות המעניינות ביותר, תכונה המשתלבת עם המגמה החשובה ביותר שמתרחשת כיום בעולם מערכות המידע, היא אפשרות להשתמש ב- Exchange כאשר חלק מתיבות הדואר נמצאות בתוך הארגון וחלק מתיבות הדואר נמצאות בתוך הענן בצורה (כמעט) שקופה. זאת ועוד, Exchange החדש נכתב מחדש, בצורה המאפשרת multitenant – עבודה בסביבה פיזית אחת לטובת מספר ארגונים במקביל. תכונה זו מאפשרת את השירות BPOS של מיקרוסופט - Business Productivity Online Suite . אנו צופים ששירות זה יתפוס תאוצה גם בארגונים גדולים כאשר המועמדים הראשונים לשירות מסוג זה הם ארגונים גלובליים אשר ירצו לקבל שירות אחיד בכל הגאוגרפיות שהם נמצאים וכמו כן גם ארגונים בהם נהוג להפריד בין הדואר הפנימי לדואר החיצוני. אם יש בארגון דואר חיצוני שמטבע הדברים מכיל מידע שמגיע מחוץ לארגון הרי שסביבה זו מתאימה אף היא לשירות ה- BPOS.
הפידבקים הראשונים שאנחנו מקבלים מלקוחות שנמצאים בתהליך המעבר ל- Exchange 2010 הם פידבקים טובים. לקוחות מדברים על תהליך הטמעה נוח. עם זאת, כבכל שדרוג, יש לבחון נושאים של תאימות (לדוגמה תמיכה של AtctiveSync בכל סוגי המכשירים או פתרונות אבטחת מידע הקשורים ל- Exchange).

לסיכום, אנו צופים שהטמעת Exchange 2010 תלך ותגבר הן בשנת 2010 והן במחצית הראשונה של 2011.


אין תגובות: