תחום של VTL\DEDUP הוא תחום שנמצא על הכוונת כבר מספר שנים בייחוד אצל ארגונים גדולים. לקוחות מקווים להשיג שיפור באמינות הגיבויים\שחזורים, הורדת זמן הגיבוי\שחזור ועוד. לאחרונה עלה התחום לכותרות בעקבות המאבק בין EMC לבין NETAPP על רכישת DataDomain. עם זאת מינסיון של לקוחות עולה שהתחום עדיין לא בשל בצורה מלאה מבחינה טכנולוגית. לקוח שהטמיע פתרון VTL\DEDUP תאר מצב שבו יחס הדחיסה נטו היה כפי שהובטח 1 ל 10 אולם מכיוון של-VTL שטחי מערכת גדולים היחס ברוטו היה רק אחד ל-4 כלומר במקום לגבות על ה-VTL 300TB בפועל הלקוח גיבה רק 130TB בלבד. נקודה נוספת שעלתה היא זמינות המערכת. מסתבר שלמערכת ישנם תהליכים של עיבוד פנימי, תהליכים בהם מתבצעת דיפרגמנטציה של קבצים שנמחקו או פעולות נוספות. העניין הוא שבמהלך זמן זה המערכת לא זמינה ואינה מאפשרת גיבוי או שחזור. מידע נוסף שהתקבל תאר מצב שבו המעבר לסביבת VTL לא היה טריוואלי כלל זאת מכיוון שהלקוח נהג להשתמש ב-Multiplexing - גיבוי מקור אחד על מספר ראשים קוראים כותבים במקביל. יכולת זו אינה נתמכת ב-VTL והדבר חייב שינוי לא טריוואלי של script הגיבוי. כלומר מדובר על טכנולוגיה שעדיין לא הבשילה לגמרי. עם זאת חשוב לציין שלקוחות פותרים בעיות באמצעות טכנולוגיה זו וסממן נוסף הוא שישנה האטה מסוימת בכמות המכירה של ספריות גיבוי גדולות.
תגובה 1:
יש לשים לב שהמגבלות המצויינות במאמר קיימות רק בחלק מהפתרונות, ביחוד אלו המסתמכות על שיטת עבודה של Post-Processing, הדורשת שטחי ביניים רבים וכן זמן רב יותר לסיום.
קיימים כיום גם פתרונות אחרים, המבצעים את פעולת ה-DeDup תוך כדי עבודה (Inline) בביצועים גבוהים, כדוגמת הפיתרון של חברת דיליג'נט, הישראלית במקור.
לסיכום, ההמלצה החד משמעית היא לבדוק את הפיתרון המוצע בסביבת העבודה של הלקוח, לפני הקניה.
שיהיה לנו שבוע טוב!
חנוך
הוסף רשומת תגובה