לאחרונה קיבלתי הדגמה מעניינת של סביבת הפיתוח החדשנית force.com .
מדובר באיפשור של פלטפורמת הפיתוח של salesforce.com המאפשר לפתח ישומים חדשים על בסיס מודלי הפיתוח, ישויות והרשאות אשר נמצאים כבר ב- salesforce - כלומר מדובר על סביבה יציבה, קיימת ועובדת.
הפיתוח ב- force מזכיר במידה רבה פיתוח במחוללי יישומים - wizards אשר מלוויים את המפתח במהלך הגדרת האובייקטים וקינפוגם תוך שימוש בהגדרות קיימות כמו לדוגמה rolls מובנים מראש. עם זאת ברמה הגרפית עדיין לא מדובר בעושר שמתקבל ממחוללי יישומים ותיקים ולצורך זאת ולצרכים נוספים כמו לוגיקה מורכבת יש צורך להשתמש בשפת ה- APEX הייעודית לסביבה זו. ההדגמה שקיבלתי הנה הדגמה בסביבה של WEB אך ניתן גם להוריד את כל הסביבה למחשב האישי ולהשתמש בסביבת פיתוח מבוססל eclipse.
גם שילוב של אפליקציות חיצוניות ב- marketplace הקיים סביב salesforce מתאפשר בצורה קלה ולאחרונה יצאה החברה גם בטכנולוגיה בשם sites אשר מאפשרת לבנות אתרים חיצוניים (ללא תמחור לפי משתמש) בצורה קלה ומועילה.
ההדגמה הייתה מעניינת מאוד. תוך דקות הרכבנו אפליקציה בסיסית. פיתוח אפליקציה מהתחלה היה לוקח זמן רב ביותר -פחות בגלל עושר ה- GUI שכאמור בסביבת מסורתיות רב יותר, אבל בעיקר בגלל היכולות המובנות של המערכת ברמת ה- WEB (לדוגמה שליחה של MAIL אוטומטית עם קוד איפשור לכל משתמש שמתווסף) הגדרות אבטחת מידע והגדרות עסקיות שונות (מי יכול לראות איזה רשומות) וכד'.
האתגר הגדול של force.com הוא לשכנע את הלקוחות שהסביבה מתאימה גם לאפליקציות אשר אינן מושתתות על CRM כאשר הטענה המרכזית שהיכולות הבסיסיות בפלטפורמה מועילות מאוד בעוד שכמעט כל אפליקציה כן צריכה להשתמש ביישויות שקיימות ב- FORCE כמו - לקוחות, אנשי קשר, אנשי חברה ודוחות.
אני מאוד נהנתי מההדגמה- גם בגלל חשיבות force.com וגם בתור צוהר לעולם העתידי של פיתוח אפליקציות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה