כבר שנים רבות שאנו עדים לכך שכמויות האחסון בארגונים גדלה בצורה מדהימה. האחסון בקרב רוב רובם של הארגונים גדל בקצב של 30% עד 50% בשנה כאשר מספרים של 100% גידול בשטחי האחסון בשנה אינם נדירים. המאורעות הכלכליים האחרונים שרק בימים האחרונים מתחילים להשפיע על העולם מחוץ לבורסות ושאת מידת ההשפעה הסופית לא ניתן לשער בעת זו, ישפיעו רבות על התנהלות ה- IT בכלל ולכן גם על אופן הטיפול בנתונים – לב ליבו של הארגון. מצד אחד יהיה רצון לחסוך בהוצאות ה- IT ובהוצאות האחסון אך מצד שני בתקופה של חוסר וודאות ישנו רצון "לשמור כמה שיותר" ולכן לצרוך יותר שטחי אחסון. תרחיש זה יביא בשלב הראשון לגידול של שימוש באחסון זול יותר – אחסון midrange על חשבון אחסון highend (הפרש של 50% בעלות) – אך בטווח היותר ארוך יגרום להתחזקות הכדאיות של טכנולוגיות דחיסה מתקדמות כגון deduplication ו- Single Instance או שימוש באלגוריתמים מתקדמים לדחיסה (כמו של חברת storwize) וגם לטכנולוגיות נוספות כגון אחסון ירוק – כזה שצורך פחות חשמל על ידי סיבוב מופחת ואפילו כיבוי של הדיסקים. טכנולוגיות רלוונטיות נוספות הנן thin provisioning ו- SRM אשר מאפשרות ניצול ופיקוח טוב יותר של משאבי הארגון.
אם זאת על מנהלי הארגונים לזכור שטכנולוגיות אלו גם צורכות משאב אנושי, משאב שהתגלה כבעייתי ביותר במחקר שנערך בתחילת השנה. מסקנת המחקר הייתה שבתחום האחסון במיוחד ישנו מחסור של כוח אדם וצוותי האחסון אינם מספיקים לבצע פעולות חיוניות כגון עדכוני patches, בדיקות שרידות, מעקב אחרי גיבויים ועוד. ולפיכך, ישנו סיכוי טוב ששירותי IT שלמים יפגעו עקב קריסה של מערכות אחסון כתוצאה מתחזוקה ותפעול לא תקינים.
בטווח הארוך יותר אנו מניחים שתחומים רבים יותר יהיו תחת רגולציה מוגברת, תופעה שמרחיבה שוב את השימוש באחסון. ולכן בטווח הארוך ארגונים חייבים לשים לב לכמות המאמץ הנדרשת מצוותי האחסון תוך תגבור צוותים אלו בצורה נאותה בין על ידי גיוס כ"א מתאים ובין על ידי שימוש במומחים חיצוניים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה