תעשיית ה- IT יודעת עליות ומורדות כמו כל דבר בתעשייה, או לייתר דיוק כמו כל דבר בחיים...
בתקופה של צימצום משתדלים כמה שפחות להוציא על דברים שלא חיוניים או להשקיע גם במקומות שחוסכים בעלויות או מספקים לארגון יתרון תחרותי אמיתי.
ישנן טכנולוגיות רבות אשר חוסכות עלויות לארגון אולם ברשימה זו ברצוני להתייחס ל-6 המלצות תהליכיות, כלומר לא טכנולוגיות ספציפיות, הרלוונטיות לתקופה הקרבה אלינו. במאמר מוסגר ברצוני לציין שנכון להיום בעיקר מדברים על המיתון הקרב אך אני בפרספקטיבה שלי עדיין לא חש זאת – לקוחות מתייעצים איתי על רכישות, מחדשים ציוד כאשר צריך, מתלבטים על טכנולוגיות, כותבים מכרזים וכד'. כלומר ברמה הטקטית נכון להיום ה"עסקים כרגיל" (או לפחות יש מספיק לקוחות אשר ממלאים את הזמן שלי בדברים "שוטפים"). גם אין יותר שאלות מבדרך כלל על "חסכון".
להלן ההמלצות
1. בשלות טכנולוגית- בתקופה של צימצום חשובה במיוחד הבשלות הטכנולוגית של המוצר\פתרון אשר רוצים להטמיע. פתרונות שאינם בשלים גוזלים זמן רב ומאמץ הן בפרוייקט עצמו והן בסוגיות של תפעול, ניטור ואינטגרציה בצורה אקפוננציאלית. בתקופה של צימצום, גם הספק והאינטגרטור "מצומצמים" ואם צריך שיפור טכנולוגי או תיקון באג משמעותי או בעיה קונספטואלית, הרבה יותר קשה לקבל מענה ולכן הפרוייקט בכללותו מתעקב בצורה משמעותית. כלומר, חשוב לבחור פרויקטים עם טכנולוגיה בשלה וידע מספיק.
ההמלצות הנוספות בכניסות הבאות בבלוג
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה