חברת STKI ערכה מחקר לקביעת מאפיינים של יחסי כ"א בתחום האחסון. במסגרת המחקר מסרו מנהלי תשתיות של ארגוני IT מובילים בישראל מידע שכלל פרטים על מספר העובדים במשרה מלאה במחלקות השונות ובמקביל התייחסו לתכולת העבודה של מחלקות אלה.
מסקנה חשובה שעולה ממחקר זה היא שבתחום האחסון מנהלי התשתיות נמצאים תחת מחסור גדול של כ"א יותר משאר תחומים בצורה מובהקת. על פי מנהלי תשתיות רבים, צוותי האחסון הם במצב של תת-איוש, דבר הפוגע בתפקוד הצוות. הסיבה העיקרית לכך היא הגידול הפנומנלי שאנחנו חווים בשנים האחרונות בתחום האחסון. ברשותנו מידע על מספר לא מבוטל של ארגונים אשר בצעו פרוייקט אחסון לטווח של 3 שנים אולם התברר שלאחר שנתיים או אפילו שנה, נפח האחסון אינו מספק ויש לרכוש מארזי אחסון נוספים! למותר לציין שגודל צוות האחסון אינו גדל כגודל נפח האחסון ומורכבותו ולכן אנו עדים למצב זה.
על פי המחקר, במספר לא מבוטל של ארגוני תשתיות בישראל צוות האחסון עסוק בפעולות השוטפות הבסיסיות בלבד (הקצאת אחסון, טיפול בתקלות ותפעול המארזים) אולם אינו מגיע לפעולות של אחזקה מונעת, בדיקת השימוש באחסון שהוקצא, גיבוי לדיסק, deduplication ,מעקב אחר מה הותקן ומה נמצא בשימוש וכד'. לעיתים גם עדכון ה- firmware מתבצע באיחור ובצורה לא מקצועית. אנו עדים למקרה בו ביצוע פעולות לא נכון גרם להשבתה של חלק נכבד מארגון מסוים לתקופה של כשבוע בעקבות רפליקציה של טעות אנוש למספר אתרים.
ממצאי מהמחקר מדברים על כך שאדם במשרה מלאה מטפל (כולל גיבוי ומשימות DRP לאחסון) בישראל בבין 14TB אחסון RAW לבין 270TB RAW כאשר החציון הוא אדם במשרה מלאה ל- 50TB RAW.
STKI מזהירה את הארגונים שלא לחרוג ייתר על המידע ב"ייעול" צוות האחסון מכיוון שברמת האיוש הנוכחית בארגונים אנו צפויים להשבתות של מערכות קריטיות עקב טעויות אנוש בתחום האחסון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה